Saudi Arabia Masters 2024: 1/8 фіналу

На Saudi Arabia Masters 2024 сьогодні відбудуться матчі 1/8 фіналу.

Варто сказати, що вчора був день неочікуваних поразок та перемог. Як підсумок, з топ-16 сіяних гравців до 1/8 фіналу пройшли лише сім! Свої матчі програли Марк Селбі, Марк Аллен, Баррі Хокінс, Джек Джонс, Алі Картер, Том Форд, Лука Бресель, Дін Цзюньху, Джон Хіггінс.

Матчі 1/8 фіналу проходять в форматі до 6 перемог, а учасники отримають грошовий приз в розмірі £30,000.

4 вересня1/8 фіналу
14:00Джадд Трамп61Джек Лісовскі
14:00Гері Вілсон16Ніл Робертсон
14:00Шон Мерфі63Елліот Слессор
14:00Скотт Дональдсон56Сяо Годун
20:00Кайрен Вілсон46Джиммі Робертсон
20:00Марк Вільямс62Стюарт Бінгем
20:00Ронні О’Салліван65Чжан Аньда
20:00Си Цзяху65Пан Цзюньсюй

Ніл Робертсон схоже повернувся до своєї найкращої форми і переміг Гері Вілсоном з рахунком 6-1. Матч тривав менше ніж дві години.

Перші чотири фрейми пройшли у важкій боротьбі і Робертсон перемагав з рахунком 3-1. Але далі він вже не зупинявся. Брейки 141 і 95 ояок після перерви допомогли йому взяти три фрейми поспіль, щоб вийти переможцем в цьому матчі.

Ніл Робертсон:

“Я точно повернувся, на 100%. Я граю краще, ніж будь-коли. Протягом останніх шести місяців я багато працював над кожним аспектом своєї гри. Я зрозумів, що тільки моя репутація може завести мене так далеко.

Я не говорив занадто багато про свою гру за останні 18 місяців, але у мене знову з’явилося почуття гордості за мої відіграші. Моя гра в гарному стані, і я радий, що пройшов далі тут, тому що Гері — найкращий гравець.

Буде приємно зіграти з Джаддом. Минув деякий час, відколи я грав з ним. Грати з ним – завжди визначна подія.”

Джадд Трамп продемонстрував не менш вражаючий виступ сьогодні, коли переміг Джека Лісовскі з рахунком 6-1.

Результати їх спільних матчів продовжують невблаганно хилитись на бік Трампа. Зараз Джадд виграв останні сім зустрічей. А в цьому матчі Трамп зробив брейки 126, 115 і 105 очок.

Це була важлива перемога в боротьбі за вершину світового рейтингу. Нещодавно Трамп змінив Марка Аллена на першому місці рейтингу, але з головним грошовим призом £500 000 його позиція опинилась під загрозою.

Джадд Трамп:

“Повернення Робертсона в форму було лише питанням часу. Кілька людей казали, що він не зможе, але Ніл занадто гарний гравець, аби таке сталося. Я думаю, що йому бракувало віри, і він дивився на занадто багато речей, які можуть піти не так. Я думаю, що ті кілька матчів у кваліфікації допомогли йому здобути впевненість в собі.”

Шон Мерфі забронював собі місце в чвертьфіналі, перемігши Елліота Слессора з рахунком 6-3. Тепер він зіткнеться з Сяо Годуном, який в свою чергу переміг Скотта Дональдсона з рахунком 6-5.

Сяо Годун:

“Сьогодні я відчував тиск, тому що зараз це – мій найбільший грошовий приз (£50 000). Це такий великий турнір. Я намагався насолоджуватися грою та бути зосередженим. Я думав про свою сім’ю та дружину, і це додавало мені сили.”

Ронні О’Салліван зробив блискучий камбек, відігравшись з рахунку 3-0 і в підсумку переміг Чжана Аньду з рахунком 6-5.

Ронні програв попередні дві зустрічі з Чжаном. Китаєць переміг минулого сезону на English Open, а потім здобув з рахунком 9-6 на шляху до перемоги на International Championship.

Цього тижня Чжан був в найкращий формі, після того, як у попередньому раунді здобув рекордну перемогу над Беном Вулластоном з рахунком 5:0. Він став першим гравцем в історії, який зробив чотири тотал-кліренси в матчі до 5 перемог.

Ця форма відобразилася і на сьогоднішньому матчі, коли він повів з рахунком 3-0 (брейки 67, 77 і 66 очок). Він мав перший шанс в четвертому фреймі, але не забив червону кулю до середини і набрав 26 очок. О’Салліван зробив брейк 64 очки і рахунок став 3-1.

Після перерви два брейки по 109 очок допомогли О’Саллівану зрівняти рахунок 3-3. Далі гравці обмінялись фреймами, і Чжан вийшов таки вперел (5-4). Ронні знов зрівняв рахунок (5-5), зробивши брейк 87 очок. А у вирішальному фреймі О’Салліван зробив сенсаційний довгий удар на червоній кулі в зелену лузу і отримав можливість зібрати 78 очок і виграти матч.

Незважаючи на цю перемогу, О’Салліван заявив, що він незадоволений тим, як грає, і відчуває, що він в занепаді. В чвертьфіналі він гратие проти Си Цзяху, який переміг Пана Цзюньсюя з рахунком 6-5.

Ронні О’Салліван:

“Є багато невимушених помилок порівняно з тим, як це було раніше. Ось чому я не відчуваю себе домінуючим в грі.

Я не думаю, що можна повернути це відчуття. Я дивлюся на Стівена Хендрі, Стіва Девіса, Джиммі Вайта та Джона Хіггінса і спостерігаю за ними. Я знаю, як вони грали в розквіті сил, а тепер спостерігаю за ними ближче до кінця їх кар’єри. Вони не забивали занадто багато куль, робили занадто багато помилок і мали занадто багато непостійності в грі. Але потрібно бути послідовним, щоб стати справжнім переможцем.”

Марк Вільямс здобув місце в 113-му рейтинговому чвертьфіналі у своїй кар’єрі, перемігши Стюарта Бінгема з рахунком 6-2.

Під час матчу Вільямс зробив брейки 71, 77 і 64 очки, і тепер змагатиметься з Джиммі Робертсоном.

Марк Вільямс:

“Це неймовірно (бути в 113-му чвертьфіналі рейтингу)! Єдина мета, яку я ставив останнім часом, — це побачити, чи зможу я потрапити в топ-16 у віці 50 років. Зараз до цього лишилося лише шість місяців. Я посідаю гарне місце, і я думаю, що це буде добрим досягненням.”