Saudi Arabia Masters 2024: раунд 4

На Saudi Arabia Masters 2024 сьогодні визначаться 16 гравців, які вийдуть в 1/16 фіналу, де зустрінуться з гравцями топ-16 світового рейтингу.

В четвертому раунді 32 переможці попереднього раунду грають між собою в матчах до 5 перемог. Учасники отримають грошовий приз в розмірі £11,000.

2 вересняРаунд 4
14:00Джиммі Робертсон50Рорі Тор
14:00Ешлі Карті25Лю Хун’юй
14:00Стюарт Бінгем53Ентоні Хемілтон
14:00Кріс Вейклін45Тепчайя Ун-Ну
14:00Хоссейн Вафаї35Бен Вулластон
14:00Джо О’Коннор25Лей Пейфань
14:00Пан Цзюньсюй53Меттью Селт
14:00Си Цзяху50Грем Дотт
20:00Джек Лісовскі52Мартін О’Доннелл
20:00Стівен Магвайр45У Їцзе
20:00Ніл Робертсон51Гун Ченьчжи
20:00Девід Гілберт53Джордан Браун
20:00Чжоу Юелун25Елліот Слессор
20:00Ноппон Сенкхам45Юань Сицзюнь
20:00Сяо Годун52Лю Хаотянь
20:00Раян Дей25Скотт Дональдсон

Бен Вулластон сподівається, що найгірші часи та проблеми зі здоров’ям для нього позаду. Бен зміг достойно протистояти іранцю Хоссейну Вафаї та у важкій боротьбі переміг його з рахунком 5-3.

Вулластон бореться із синдромом хронічної втоми. Ці проблеми вплинули на його повсякденне життя та здатність тренуватися. Однак зараз він починає набирати швидкість в своїй грі.

Схоже, що це принесло результати, адже він також здобув перемоги над Олівером Лайнсом та Джо Перрі.

Брейки 75 і 61 очко дали Вафаї перші два фрейми матчу. Однак Вулластон з брейками 71, 133 і 57 очок виграв три фрейми поспіль (3-2). Вафаї зрівняв рахунок (3-3), взявши шостий фрейм. Але наступні два фрейми вже були на користь Вулластона, забезпечивши йому перемогу в матчі та вихід в 1/16 фіналу та бій із Чжаном Аньда.

Бен Вулластон:

“Я вважаю, що Хоссейн є гравцем для топ-16. Він, безумовно, один із тих, з ким найважче грати поза межами топ-16. Тому це – чудова перемога для мене.

Це схоже на те, як граєш в Крусіблі, з урахуванням грошових призів.

Зараз я тренуюся набагато більше. Приблизно з Нового року я почав тренуватися більш-менш так, як було раніше. Я не робив цього близько трьох років. У мене все ще бувають погані моменти, але це не триває довго. Я говорив сам собі в цьому матчі, що одну годину я можу почувати себе жахливо, а наступну – вже добре. Раніше це тривало кілька днів або тижнів.

Цей турнір був кращим за будь-які змагання поза межами Англії, на яких я був. Я кажу це не лише тому, що виграв. Столи тут чудові, за лаштунками – все блискуче. Це – чудова країна, і тут все набагато легше. Тут відчуваєш набагато більше домашнього затишку.”

Тепчайя Ун-Ну переміг в контрі Кріса Вейкліна (5-4). Незважаючи на те, що Тепчайя зробив брейк 78 очок у шостому фреймі, він програв цей фрейм і опинився за крок від поразки з рахунком 2-4. Цей брейк був лише на два очки менший за найвищий брейк, з яким гравець колись програвав фрейм. Рекорд був встановлений Нілом Фулдсом в матчі проти Віллі Торна на чемпіонаті Англії серед професіоналів в 1989 році, де Ніл зробив брейк 80 очок і програв фрейм.

Після цього моменту Ун-Ну виграв три фрейми поспіль, щоб закріпити свою драматичну перемогу. Тепер його чекає матч з Марком Вільямсом.

Си Цзяху заслужив на вихід в наступний раунд, перемігши чемпіона світу 2006 року Грема Дотта з рахунком 5-0. Си зробив брейки 102, 75 і 82 очки під час матчу, і тепер гратиме з Томом Фордом.

Девід Гілберт переміг Джордана Брауна з рахунком 5-3. Протягом кількох років він боровся зі своєю формою, але повернувся до своєї блискучої гри, дійшовши до півфіналу Чемпіонату світу. Колишній професіонал Енді Лі, допоміг Гілберту повернути свою любов до гри перед ЧС у травні.

І поки що в цьому сезоні Девід програв лише в одному зі своїх 13 матчів.

Коли рахунок був 4-3, Гілберт зробив чудовий брейк 124 очки і преміг в матчі. Тепер в 1/16 фіналу він зіграє з Гері Вілсоном.

Девід Гілберт:

“Це – грандіозний турнір. Я хочу отримати кілька перемог тут. Сьогоднішній поєдинок був дуже важким, і я радий, що зрештою завершив його добре.

Я просто не грав пару років. У березні з’явився Енді, який змусив мене тренуватися та думати позитивно. Мені це надзвичайно допомогло. І я намагаюся це продовжувати.

Це – фантастична можливість для всіх гравців в турі отримати кілька фунтів і очок в рейтингу. Я впевнений, що скажу від імені всіх, що ми дуже вдячні за цей турнір. Умови тут і ставлення до нас були фантастичними.”

Ніл Робертсон переміг китайського підлітка Гуна Ченьчжи з рахунком 5-1 і забезпечив собі зустріч з Марком Селбі.

Ніл прагне повернутися до найкращої форми після важкого сезону 23/24, в результаті якого він опустився на 27 місце в світовому рейтингу.

Поразка поклала кінець успішним перемогам Гуна, який виграв три матчі, щоб дійти до цього етапу.

На шляху до перемоги Робертсон зробив брейки 72, 103 і 94 очки. Австралієць був задоволений тим, як він впорався з новим для себе суперником, оскільки ніколи не грав з Ченьчжи раніше.

Ніл Робертсон:

“Дуже важко вигадати стратегію гри. Сьогодні я казав Джо Перрі, що ніколи раніше його (Гуна Ченьчжи) не бачив. Я ніколи не бачив, як він грає. Джо сказав, що він був дуже агресивним. У нас з самого початку виникла ідея тримати гру напруженою, щоб побачити, чи зможе він впоратися з відіграшами. Його найкращий шанс полягав у тому, щоб ввійти в гру, але недосвідченість його підвела.

Грати з Марком завжди добре. Він часто змушує мене грати якнайкраще. Дивно грати з ним на цій стадії.”

Джек Лісовскі зробив два сенчурі-брейки 103 очки на шляху до перемоги над Мартіном О’Доннеллом з рахунком 5-2. Тепер він гратиме з Джеком Джонсом.