Кайрен Вілсон – переможець Сіань Гран-прі 2024!

Кайрен Вілсон переміг в фіналі Джадда Трампа з рахунком 10-8.

Повний віри в себе після триумфу в Крусіблі в травні, Вілсон переміг Ронні О’Саллівана з рахунком 6-4 в півфіналі і забезпечив собі фінальний поєдинок з Джаддом Трампом.

У запеклій боротьбі між двома гравцями не було відриву більше одного фрейму, аж поки Вілсон не зробив камбек, відстаючи з рахунком 7-8, і взяв останні три фрейми.

За підсумками рейтингових титулів Вілсон випереджає Кена Дохерті, Стюарта Бінгема, Стівена Магвайра та Алі Картера в списку переможців. Це його друга рейтингова перемога після Шанхай Мастерс 2015.

Не кожен чемпіон світу процвітає під світлом уваги та додатковими очікуваннями: Лука Бресель боровся за результати більшу частину минулого сезону. Але Вілсон впорався з цим викликом на початку сезону і поїде на майбутній Snooker Masters Саудівської Аравії з великою впевненістю.

Трамп упустив 29-й рейтинговий титул, який вивів би його на четверте місце в переліку переможців. Ця поразка перериває десятиматчеву безпрограшну серію. Але втіхою для Джадда буде переше місце в світовому рейтингу, яке він отримав завдяки виходу в фінал турніру.

Відстаючи 4-5 після першої сесії, Трамп взяв три з перших чотирьох фреймів з брейками 53 і 66 очок і вийшов вперед з рахунком 7-6. Вілсон зрівняв рахунок, але Трамп виграв наступний фрейм і знову вийшов в перед. Однак брейк 54 очки допоміг Вілсону зрівняти рахунок (8-8).

Здавалося, що Трамп виграє 17-й фрейм, відстаючи з рахунком 1-49, але звичайний позиційний удар з чорної кулі до останньої червоної не пішов наперекосяк. Пізніше він програв тактичний обмін на жовтій і дав Вілсону шанс вийти вперед.

Ранній шанс для Вілсона у 18-му фреймі дав йому лише 22 очки, але слабкі відіграші Трампа знов дали Кайрену шанс, і він додав ще 89 очок та виграв фрейм.

Кайрен Вілсон:

“Я намагався залишатися максимально стійким. Ми обидва не показали свою найкращу гру, але було чудово бути частиною фіналу перед переповненою ареною. Після програшу 0-6 Чжоу Юелуну в Шанхаї, я дуже радий, що приїхав сюди і довів, чому я – чемпіон світу. Я просто продовжував боротись і намагався дійти до перемоги першим.

Я знаю, що мені потрібно здобувати більше цих трофеїв, тому що Джадд далеко попереду мене з точки зору рейтингових титулів. Коли я отримую шанс перемогти його у фіналі, то повинен це робити.

Починаючи з Чемпіонату світу, я намагався досягти такого високого рівня. Зараз я більше зосереджений на великих турнірах, тому що їх доволі багато є. Я мріяв стати чемпіоном світу з шести років і я досягнув вершини. Та я ще молодий і маю ще багато чого дати цій грі.

Зараз я їду в Дубай на відпочинок із сім’єю. Перед тим, як приїхати сюди, я сказав своїм дітям, що збираюся зробити так, щоб вони пишалися мною цього тижня.”

Джадд Трамп:

“Я зробив забагато помилок. У мене був шанс, коли рахунок став 8-8. Я не грав добре протягом цього турніру. Я був щасливий, що сьогодні зміг таки боротись, але на жаль програв усі близькі фрейми.”