Сіань Гран-прі 2024: 1/4 фіналу. День 5

В Сіані сьогодні вісім найкращих гравців визначать між собою переможців, які пройдуть в півфінал і боротимуться за головний трофей та приз в £177,000.

Тим не менш учасними сьогоднішнього чвертьфіналу вже заберуть з собою £22,350. Матчі 1/4 фіналу проходять в форматі до 5 перемог.

Немалою інтригою дня є матч Джадда Трампа, перемога в якому ще більше наблизить його до першого місця світового рейтингу, – Джадду треба вийти в фінал.

В денній сесії відбулись два матчі: Кайрен Вілсон – Сюй Си та Ронні О’Салліван – Меттью Селт.

Кайрен Вілсон нещадно розгромив Сюй Си з рахунком 5-1. Це був четвертий матч між цими гравцями і всі вони на користь Вілсона.

Для Кайрена Вілсона це – 48-й рейтинговий чвертьфінал, а для Сюй Си – лише другий.

Ронні О’Салліван та Меттью Селт зіграли свій п’ятий спільний матч і знов перемога за Ронні (5-4). Попередні чотири матчі також виграв О’Салліван.

Ронні грав свій 145-й рейтинговий чвертьфінал, а Меттью – 13-й.

Деніел Веллс та Баррі Хокінс зіграють свій п’ятий матч. В особистих зустрічах між ними нічия 2:2.

Деніел Веллс вийшов в свій 4-й рейтинговий чвертьфінал, а для Баррі це вже 45-й чвертьфінал.

В особистих зустрічах Трампа та Гілберта перевага на боці Джадда.

Трамп вийшов в свій 93-й рейтинговий чвертьфінал, а Гілберт зіграє 25-й чвертьфінал.

23 серпня1/4 фіналу
09:00Ронні О’Салліван54Меттью Селт
09:00Кайрен Вілсон51Сюй Си
14:30Деніел Веллс53Баррі Хокінс
14:30Джадд Трамп52Девід Гілберт

Ронні О’Салліван і нинішній король Крусіблу Кайрен Вілсон перемогли в своїх поєдинках і тепер зіграють в 1/2 фіналу турніру.

Ронні переміг Меттью Селта з рахунком 5-4.

Поразка Селта продовжує його очікування на першу перемогу над О’Салліваном, який тепер лідирує в зустрічах з рахунком 3-0.

Здавалося, що в сьогоднішньому матчі для Ронні все було просто, коли він лідерував з рахунком 4-2. Однак Селт продемонстрував свій клас, і з брейками 105 і 95 очок зрівняв рахунок (4-4).

Обидва гравці мали шанси на початку останнього фрейму. О’Салліван був першим і не забив чорну кулю, і дав Селту можливість здобути визначну перемогу. Однак Меттью зібрав лише 13 очок, і О’Салліван повернувся до столу, та з брейком 35 очок виграв фрейм та матч.

Ронні О’Салліван:

“Я подумав, що те як грав Метт, коли я помилився на чорній кулі, допоможе йому зачистити стіл. Він грав добре. Він дозволив мені повернутися в гру і дав мені шанс. Коли рахунок був 4-4 могло трапитися все, що завгодно, але Метт заслуговував на перемогу сьогодні.”

Джадд Трамп наближається до повернення на вершину світового рейтингу після того, як переміг Девіда Гілберта з рахунком 5-2 і вийшов у півфінал.

Трамп виграв перші дев’ять матчів поточного сезону. Він також має гарну статистику виступів в Китаї, вигравши 23 з останніх 24 матчів тут.

Останніми місяцями Девід Гілберт насолоджувався поверненням в гарну форму. Однак цього разу Трамп грав занадто добре, щоб з ним впоратись.

Брейки 52, 67, 67 і 94 очки допомогли Трампу досягти перемоги в матчі.

Лише однієї перемоги в півфіналі було б достатньо, щоб Джадд скинув Марка Аллена з першого місця світового рейтингу.

Джадд Трамп:

“Я думаю, що я просто хочу виграти більше, ніж всі інші. Я готовий докласти більше зусиль, ніж будь-хто інший. Я бачу, як багато гравців беруть відпустку і потім виправдовуються. Я не хочу бути таким гравцем. Я хочу займатися кожен день і за кожної можливості. Хочу бути найкращим в світі та вигравати всі турніри, в яких я беру участь. Я маю лише одну кар’єру, і немає сенсу витрачати час і брати відпочинок.

Деніел — це сюрприз, але я ним виріс і з багато разів тренувався. Приємно бачити його в півфіналі, але на цій стадії дружба зникає.”

Деніел Веллс продемонстрував чудову гру і дійшов до свого третього рейтингового півфіналу, перемігши Баррі Хокінса з рахунком 5-3.

Це важливий момент для валлійця, який відмовився від туру в 2021 році та працював на клінінговому підприємстві своєї матері в Ніті. Ця перемога стала його найвагоміший результатом з моменту повернення в професійний статусу минулого року.

Деніел Веллс:

“Це таке велике полегшення! Я тренуюся, щоб спробувати щось виграти. У мене довгий шлях попереду. Я радію виходу в півфінал, але робота ще не зроблена.”