Сіань Гран-прі 2024: 1/8 фіналу. День 4

На Сіань Гран-прі 2024 сьогодні відбулись матчі 1/8 фіналу.

Несподівано вибув з турніру Марк Аллен, який програв Баррі Хокінсу (5-3). Тепер перше місце Аллена в рейтингу опинилось під реальною загрозою, адже Трамп проходить далі і має шанси посунути Аллена в рейтингу.

22 серпня1/8 фіналу
09:00Баррі Хокінс53Марк Аллен
09:00Джадд Трамп51Джек Джонс
09:00Гун Ченьчжи45Меттью Селт
09:00Марк Вільямс45Сюй Си
14:30Девід Гілберт54Марк Селбі
14:30Кайрен Вілсон54Джиммі Робертсон
14:30Домінік Дейл15Деніел Веллс
14:30Ронні О’Салліван50Хоссейн Вафаї

Баррі Хокінс досяг одного зі своїх найкращих результатів за останні сезони, перемігши Марка Аллена з рахунком 5-3 і дійшов до чвертьфіналу турніру.

Цей результат відкриває двері для Джадда Трампа на шляху до першого місця світового рейтингу, якщо він зможе дійти до фіналу цього тижня.

Баррі Хокінс лідирував з рахунком 3-0. Аллен зміг відігратись до 4-2. Марк намагався зробити максимальний брейк в сьомому фреймі, але не забив складну передостанню червону кулю і зупинився на 104 очках. Аллен він мав шанси у вирішальному фреймі (4-4), але не зміг скористатися ними, і Хокінс отримав перемогу в матчі.

Барі Хокінс:

“Перемогти лідера рейтингу, – це грандіозно. Я все ще відчуваю, що можу показати більше. Це залежить від того, чи зможу я залишатися відданим тренуванням і робити правильні речі поза столом. Сподіваюсь, що зможу отримати ще одну перемогу в турнірі.”

Джадд Трамп виграв вісім з восьми матчів цього сезону та програв лише два фрейми цього тижня.

Він здобув перемогу з рахунком 5-1 над Джеком Джонсом.

Китаєць Сю Си вийшов в другий рейтинговий чвертьфінал у своїй кар’єрі і вперше після Indian Open 2017. Сюй Си переміг Марка Вільямса з рахунком 5-4.

Сюй Си:

“Після програшу в шостому фреймі я відчув розчарування. У мене був шанс зрівняти рахунок 3-3, але раптом я вже програвав 4-2, що зіпсувало мій настрій. Я взяв перерву, щоб заспокоїтись. Я сказав собі зосередитися на відіграшах і тоді з’являться можливості.

У вирішальному фреймі я добре налаштував своє мислення, і був досить впевнений в своїх силах. Гра проти Марка була досить спокійною, і я не надавав надто великої уваги перемозі чи поразці. Вихід до чвертьфіналу вже перевершив мої очікування.”

Гун Ченьчжи завершив свою переможну серію поразкою з рахунком 4-5 від Меттью Селта. У Гуна був один удар ло перемоги з рахунком 5-3, але він не забив фінальну рожеву кулю, граючи з рестом і вже мав перевагу в 13 очок. Пізніше він влаштував боротьбу відіграшів, і Селт забив в підсумку рожеву кулю в середню лузу, а потім додав ще чорну і зрівняв рахунок 4-4. У вирішальному фреймі перевага була на боці Селта, який забезпечив собі вихід в чвертьфінал.

Меттью Селт:

“Сьогодні я зіграв погано, але я радий перемозі, тому що в Китаї у мене завжди були погані результати, і це мій перший чвертьфінал тут.

Цього тижня я граю з новим києм, з титановим наконечником. Я тренувався з ним лише 45 хвилин перед моїм першим матчем. Деякі гравці, такі як Марк Аллен, Джон Хіггінс, Кайрен Вілсон і Джек Джонс, грають з титаном, тому і я хотів спробувати. Потрібно шість-вісім тижнів, щоб звикнути до цього, але я знаю, що мені потрібно більше зосередитися – і це поки що спрацювало.”

Чемпіон світу Кайрен Вілсон зробив приголомшливий кліренс у вирішальному фреймі, перемігши Джиммі Робертсона з рахунком 5-4.

Вілсон програвав з рахунком 2-4, але зміг взяти останні три фрейми і забезпечив собі вихід в 1/4 фіналу.

Робертсон виглядав сильнішим гравцем, коли зробив два брейки по 118 очок (2-1), але помилився на червоній кулі, коли пізніше мав шанс виграти з рахунком 5-2. Його суперник зробив брейки 82 і 103 очок і зрівняв рахунок 4-4. Після того, як Робертсон втратив позицію, коли рахунок був 51-0 в останньому фреймі, Вілсон покарав його брейком 72 очки.

Кайрен Вілсон:

«Я просто намагався триматися в ритмі Джиммі, – сьогодні він показав фантастичну гру. Починаючи з рахунку 2-4, я просто вперся. Коли я отримав шанс в останньому фреймі, я просто вирішив піти на нього, щоб зачистити стіл в один візит. Я думаю, що це впевненістьчемпіона світу дає мені більше комфорту на цьому турнірі, і я не хочу, щоб це закінчувалось.”

Ронні О’Саллівану знадобилося всього 67 хвилин, щоб перемогти Хоссейна Вафаї з рахунком 5-0. Брейки 103 і 104 очки допомогли йому вийти в 1/2 фіналу.

Деніел Веллс вийшов в четвертий рейтинговий чвертьфінал в своїй кар’єрі, перемігши з рахунком 5-1 валлійця Домініка Дейла.

Деніел Веллс:

“Коли я грав на кваліфікації в Лестері, я показував дуже слабку гру, тому не мав впевненості, приїхавши сюди. Я змінив пару дрібних технічних деталей на тренувальному столі і, здається, знайшов щось. Я доклав багато наполегливої ​​роботи, і я завжди прагну вигравати турніри.”