Шанхай Мастерс 2024: чвертьфінал

В Шанхаї розпочались чвертьфінальні матчі.

З вісьми претендентів на вихід в наступну стадію, чотири – представники Китаю (Дін Цзюньху, Пан Цзюньсюй, Чжоу Юелун та Си Цзяху).

Діючий переможець турніру Ронні О’Салліван продовжує захист свого титулу і зіграє з Діном Цзюньху. Остання зустріч між ними відбулась на World Grand Prix 2024 в січні і завершилась впевненою перемогою Ронні (6-1).

Всі матчі 1/4 фіналу проходять в форматі до 6 перемог.

1/4 фіналу
18 липня09:00Шон Мерфі62Чжоу Юелун
09:00Марк Селбі63Пан Цзюньсюй
14:30Ронні О’Салліван63Дін Цзюньху
14:30Си Цзяху26Джадд Трамп

Марк Селбі виграв чотири останні фрейми поспіль і переміг Пан Цзюньсюя з рахунком 6-3.

Тепер його чекає матч з близьким другом, Шоном Мерфі, в півфіналі.

Єдина попередня зустріч Селбі з Пан Цзюньсюєм відбулася в минулорічному фіналі WST Classic, де Марк переміг з рахунком 6-2.

В сьогоднішньому поєдинку Пан вів з рахунком 2-1, перш ніж серія брейків допомогла Селбі вийти переможцем в цьому матчі (брейки 75, 60, 81 і 118 очок).

Шон Мерфі переміг Чжоу Юелуна, який фантастично грав в своїх попередніх матчах.

Мерфі продовжив свій вражаючий початок тижня, здобувши перемогу з рахунком 6-2. Вчора Мерфі здобув чудову перемогу над Джоном Хіггінсом з рахунком 6-3, і брейки в 57, 70, 66, 61 і 69 допомогли йому здобути комфортну перемогу сьогодні.

Ронні О’Салліван переміг в матчі проти Діна Цзюньху з рахунком 6-3. Це їх перша зустріч на китайській землі за останні 15 років.

Ці гравці є найбільшими світовими зірками снукеру і мають цікаву історію протистояння протягом своєї кар’єри. Остання їх зустріч на Шанхай Мастерс відбулась в 2009 році.

Перемога О’Саллівана збільшує його домінування в особистих зустрічах з Діном (23-5). Ронні продовжує боротьбу за п’ятий поспіль титул Шанхай Мастерс. Він виграв останні свої 20 матчів на цьому турнірі.

Пара обмінялася фреймами і дійшла до нічиєї 3-3. А далі Ронні зробив брейки 131, 70 та 62 очки і виграв три фрейми поспіль, забезпечивши собі вихід в півфінал. Суперником Ронні буде Джадд Трамп.

Ронні О’Салліван:

“Мені здається жоден з нас не грав свою кращу гру, але я просто докладав усіх зусиль і щасливий, що здобув перемогу.

У цьому турнірі кожен матч важкий. Тут 16 найкращих гравців світу. Ми всі граємо на дуже високому рівні, кожна гра, – як фінал. Я радий, що продовжую виступати тут, і з нетерпінням чекаю можливості знову виграти цю фантастичну подію.”

Джадд Трамп забронював собі місце в півфіналі завдяки перемозі над Си Цзяху з рахунком 6-2.

Цей матч став повторенням цьогорічного фіналу German Masters.

На шляху до перемоги Трамп зробив брейки 74, 75 і 101 очко.