Шанхай Мастерс: 1/8 фіналу

В Шанхаї триває 1/8 фіналу турніру і в боротьбу вступили топ-8 світового рейтингу.

В 1/8 фіналу вийшли лише двоє аматорів з Китаю, – Цао Цзінь та Чжоу Цзіньхао. Цзіньхао отримав в суперники Ронні О’Саллівана, який є діючим переможцем турніру, а Цао Цзінь гратиме з Марком Селбі.

Отже, у вівторок вже визначились перші чотири учасники чвертьфіналу: Си Цзяху, Ронні О’Салліван, Дін Цзюньху та Джадд Трамп.

Ронні О’Салліван розгромив 16-річного китайця Чжоу Цзіньхао з рахунком 6-1. Він виграв 19 матчів поспіль в Шанхаї та не програвав тут з моменту поразки від Майкла Холта в 2016 році.

Під час свого матчу Ронні зробив брейки 85, 78, 85, 79 і 60 очок. Наступним суперником “Ракети” стане китайська легенда Дін Цзюньху.

Ронні О’Салліван:

“Це ніколи не буває легко. Було багато глядачів, і я не думаю, що я міг би зіграти краще, ніж він [Чжоу Цзіньхао] на такому етапі кар’єри. Справа лише в досвіді. Зіграйте якомога більше матчів в такій атмосфері, і станете набагато кращим гравцем.

У мене чудові результати на цьому турнірі. Я люблю Шанхай, і мені подобається формат цього турніру. Тут зібрані найкращі гравці світу. І всі знають, що для перемоги потрібно грати добре.”

Дін Цзюньху порадував своїх домашніх прихильників, перемогою над Алі Картером з рахунком 6-5. Дін лідирував з рахунком 4-1, але Алі перевернув гру і доля матчу вирішувалась в контрі. Дін зміг зберегти спокій та зробив чудовий брейк 95 очок, щоб здобути перемогу.

Джадд Трамп продемонстрував чудову гру і переміг Марка Вільямса з рахунком 6-2. Джадд зробив брейки 72, 52, 67, 112 та 112 очок і тепер зіграє з Си Цзяху в 1/4 фіналу.

Джадд Трамп:

“Я мав гарні три тижні відпочинку. Я зміг подорожувати Європою, на Близькому Сході та ще в кількох місцях. Цього разу я не поїхав в свої звичайні місця, такі як Вегас чи Ібіца. Я намагався дослідити щось нове і занурився в історію. Тепер я радий повернутися в гру.”

Си Цзяху взяв реванш за свою карколомну поразку в півфіналі Чемпіонату світу 2023 року від Луки Бреселя, перемігши бельгійця з рахунком 6-2.

1/8 фіналу
16 липня09:00Лука Бресель56Си Цзяху
09:00Ронні О’Салліван61Чжоу Цзіньхао
14:30Дін Цзюньху65Алі Картер
14:30Джадд Трамп62Марк Вільямс
17 липня09:00Марк Аллен56Пан Цзюньсюй
09:00Марк Селбі61Цао Цзінь
14:30Шон Мерфі63Джон Хіггінс
14:30Кайрен Вілсон06Чжоу Юелун

Чжоу Юелун здобув приголомшливу перемогу над чемпіоном світу Кайреном Вілсоном з рахунком 6:0.

Цец матч став важким початком для Вілсона в статусі короля Крусіблу, після того, як у травні він здобув перемогу на Чемпіонаті світу.

Під час сьогоднішньої перемоги Чжоу зробив брейки 78, 59 і 83 очки. Тепер він протиятиме в чвертьфіналі Шону Мерфі. Пізніше він зізнався, що зміна мислення, до якої спонукала його дружина, допомогла йому в грі.

Чжоу Юелун:

“Цього літа я зробив великий крок на особистому рівні. Моя дружина дуже допомогла, і ми працювали над тим, щоб мати можливість грати в мою гру з іншим мисленням. Це дуже допомогло мені. Раніше я покладав надії на шанси під час змагань, але зараз я схильний думати по-іншому, що дозволяє мені отримати більше задоволення. Я щасливий, і справа не в тому, щоб перемогти в матчі, а в тому, щоб я міг робити те, що я хотів у грі.”

Шон Мерфі закріпив свій прогрес на турнірі вражаючою перемогою над Джоном Хіггінсом з рахунком 6-3. Шон зробив брейки 62, 55, 56, 93, 83 і 64 очок.

Марк Селбі продемонстрував сильний результат під час своєї першої появи в новому сезоні, перемігши китайського аматора Цао Цзіня з рахунком 6-1 і пройшов в чвертьфінал, зробивши брейки 115, 76 і 65 очок

Селбі ставив під сумнів своє майбутнє як професіонала після невтішного виступу на Чемпіонаті світу, але після обговорення з дружиною він вирішив продовжити грати.

Марк Селбі:

“Я відпочивав і просто повністю відключився. Я прийшов сюди, щоб спробувати грати далі. Ми сіли з Віккі, і вона сказала, що мені варто продовжувати грати, тому що я ще маю що віддати цій грі. Але, можливо, я буду вибирати і не грати в усіх турнірах. Я спробую і подивилюся, що вийде”.

Тепер Селбі зіграє з Пан Цзюньсюєм, який переміг Марка Аллена з рахунком 6-5. Гравці не встигли завершити матч і він був відкладений, коли Пан лідирував з рахунком 5-4. Коли гра відновилася, Аллен зробив боейк 101 очко і зрівняв рахунок 5-5. Однак Пан зміг виграти вирішальний фрейм і забезпечив собі вихід в 1/4 фіналу.