Алі Картер – переможець рейтингового турніру Ліга Чемпіонату 2024

3-го липня завершився перший рейтинговий турнір цього сезону і його переможцем став Алі Картер.

Алі Картер виграв свій перший титул Ліги Чемпіонату, перемігши Джексона Пейджа з рахунком 3-1 в фіналі на арені Маттіолі в Лестері.

Цей трофей знаменує собою шостий рейтинговий титул Алі в кар’єрі і гарантує йому місце на турнірі Чемпіон Чемпіонів восени.

Алі Картер — єдиний гравець, який брав участь у всіх 23-х версіях Ліги Чемпіонату з моменту її заснування в 2008 році.

Турнір відбувався в три стадії, і в останній стадії визначились переможці двох фінальних груп, які і зіграли між собою фінальний матч турніру.

Група 1

Марк Вільямс в матчі проти Мартіна О’Доннелла зробив тотал кліренс 139 очок і отримав перемогу з рахунком 3:0.

Скотт Дональдсон в свою чергу переміг Вільямса з рахунком 3:1, і після чого здобув перемогу над О’Доннеллом також з рахунком 3:1.

В мачі між Вільямсом та Картером нічия вивела б Дональдсона в його перший рейтинговий фінал турніру. І доля групи вирішилась саме на останніх фреймах.

Гравці обмінялись першими двома фреймами. Третій фрейм дістався Картеру, завдяки неймовірно тонкому удару на червоній кулі в нижню ліву лузу (2:1). Однак Вільямс не здався, і в останньому фреймі була жорстка боротьба відіграшів, яку виграв Картер, здобувши перемогу у фреймі та матчі (3:1).

Група 2

Доля групи вирішилась також в останньому матчі, де Гілберт зіткнувся з Пейджем. Завдяки різниці фреймів, та перемозі з рахунком 3:0 в першоум своєму матчі, Пейдж мав перевагу, знаючи, що нічиєї буде достатньо, щоб вийти в фінал.

Девід Гілберт переміг Девіда Ліллі з рахунком 3:1, при цьому обидва зіграли внічию з лун Цзехуаном, який посів третє місце в групі.

Гілберт та Пейдж обмінялися першими фреймами, а потім валлієць виграв третій фрейм, який забезпечив йому місце в фіналі турніру.

Фінал

Алі Картер сильно розпочав гру і помилка Пейджа дозволила йому зробити брейк 116 очок (1:0). Пейдж відіграв фрейм з брейком 83 очки (1:1).

В третьому фреймі у Картера впав флюк і це дозволило йому зробити брейк 96 очок. Четвертий фрейм також був під контролем Алі, де він спромігся зробити брейк 50 очок, та в підсумку виграв матч.

Алі Картер:

“Зрештою я потрапив сюди і вважаю, що я найкращий гравець Ліги Чемпіонату. Раніше я програв Мартіна Гулду в фіналі запрошувальної версії турніру. Я радий, що так чудово розпочав сезон і здобув ще один титул.

Я в захваті від того, як зіграв в фіналі, я почувався максимально комфортно більшість часу, що є приємно. Джексон — чудовий молодий гравець з величезним потенціалом, і він грав добре. Тому я радий здобути перемогу над одним з сучасних молодих гравців.

Чудово отримати місце на Чемпіон Чемпіонів. Я не впевнений, скільки ще в мене буде таких можливостей, тому добре, що я ще показую свою найкращу гру. Сподіваюся, попереду в мене ще кілька великих перемог!”