Переможці другої події Q School: Антоні Ковальскі, Кріс Тоттен, Фарах Аджаїб, Мітчелл Манн

Фарах Аджаіб, Антоні Ковальскі, Мітчелл Манн та Кріс Тоттен пройшли фінальний раунд другої події Q School в Лестері та отримали дворічні карти в мейн-тур.

Колишній профі Фарах Аджаїб гарантував своє повернення в тур, перемігши з рахунком 4-1 українця Юліана Бойко.

Фарах вперше став професіоналом в 2020 році, коли пройшов через Q School. Однак в 2023 році він вибув з туру.

Перший досвід участі в турі для Аджаїба був підкреслений виходом в 1/8 фіналу European Masters 2022. Але йому не вдалося здобути перемогу над Джаддом Трампом у вирішальному фреймі. Джадду були потрібні снукери, коли рахунок був 4-4, і він отримав їх та виграв фрейм і переміг з рахунком 5-4.

Низка невдач для 18-річного Юліана Бойко продовжується. Минулого року він програв в фінальному раунді обох подій Q School, а цього разу вибув в 1/16 фіналу першої події.

Після програшу в першому фреймі матчу з Бойко, Аджаїб взяв наступні чотири фрейми поспіль.

Фарах Аджаїб:

“Я в захваті! Я не думав, що пройду, але зрештою я зіграв досить добре. Я не приділяв багато часу підготовці. Я просто хотів приїхати сюди, подивитись, як все відбувається, і показати гарну гру. Важко грати в Q School. Я більше ніколи не хочу тут бути.”


Поляк Антоні Ковальскі вперше отримав свій професійний статус після перемоги з рахунком 4-1 над англійцем Саймоном Блеквеллом.

Незважаючи на те, що в фінальному матчі Антоні домінував, його шлях до карти в мейн-тур був важким. Він провів захоплюючий бій в 1/8 фіналу проти Джеймса Кехілла, і переміг з рахунком 4-3 на останній чорній кулі.

Ковальскі також наблизився до того, щоб отримати карту в тур завдяки виступам на Q Tour минулого сезону. Після перемоги в четвертій події він кваліфікувався до глобального плей-офф, але програв в півфіналі Юй Кіу Чану.

Тепер перемога Антоні дозволяє йому піти по стопах польських співвітчизників Адама Стефанова та Кацпера Філіпяка, які обидва останні роки були професіоналами. Брейки 58, 66 і 64 очок допомогли Ковальскі перемогти з рахунком 4-1 трохи більше ніж за дві години.

Антоні Ковальскі:

“Я дуже розчулений, і дуже радий стати професіоналом, нарешті. Останні чотири роки мені було важко. Незважаючи на те, що я грав на професійному рівні, я ніяк не міг цього досягнути. Нарешті все склалось.

Мені подобається грати проти гравців, які кращі за мене. Можна отримати багато досвіду для себе. Сподіваюсь, що я зустрінуся з Ронні О’Салліваном або Джаддом Трампом на телевізійних етапах турнірів, і їх переможу.”


Мітчелл Манн гарантував своє повернення в професійні ряди гравців, перемігши Джошуа Томонда з рахунком 4-2.

Англієць є досвідченим учасником мейн-туру, він виступав в Крусіблі та доходив до півфіналу рейтингового турніру. Він потрапив до 1/2 фіналу на Пол Хантер Классік 2017, де програв майбутньому переможцю турніру Майклу Вайту.

Манн вибув з туру в 2023 році та не досяг успіху в минулорічній Q School. Після цього він кинув снукер, але таки вирішив повернутися, щоб цього року ще раз пограти в Q School. Брейки 65, 76 та 51 очок допомогли йому здобути визначну для себе перемогу.

Мітчелл Манн:

“Це абсолютно дивовижно. Якби я відмотав час на 12 місяців назад, то я б кинув гру та влаштувався на роботу. Я розлюбив її і не хотів більше грати. Але інша робота змінила моє розуміння. І все вийшло чудово.”


Кріс Тоттен переміг Луїса Улла з рахунком 4-2 і отримав професійний статус.

Шотландець програв в фінальному матчі першої події Q School Аллану Тейлору, але зміг зібратись та забезпечив собі другий вихід в мейн-тур, вперше пройшовши кваліфікацію в 2017 році.

Attachment