Ріенн Еванс та Лука Бресель – переможці турніру World Mixed Doubles 2024

Ріанн Еванс та Лука Бресель разом завоювали трофей World Mixed Doubles 2024, обігравши Марка Селбі та Ребекку Кенну з рахунком 4-2 в фіналі.

Пара Бресель-Еванс була найтитулованішою цього року на турнірі: Еванс має 12 титулів Чемпіонату світу серед жінок, а Бресель є діючим чемпіоном світу.

Однак своє місце в фіналі вони завоювали лише завдяки тому, що виграли фінальний фрейм півфінального матчу, де в підсумку програли Селбі та Кенні з рахунком 3-1.

Марк Селбі та Ребекка Кенна зазнали поразки в фіналі цього турніру другий рік поспіль. Минулого разу вони посіли друге місце після Ніла Робертсона та Мінк Нутчарут.

Лука Бресель, завдяки брейку 57 очок, відкрив рахунок та пара виграли перший фрейм. Потім Ріенн та Лука взяли другий фрейм і рахунок став 2-0.

Селбі мав можливість взяти третій фрейм, але не забив пряму синю кулю. Згодом йому дали ще один шанс, і він таки зробив рахунок 2-1. Далі брейк 67 очок від Марка допоміг зрівняти рахунок (2-2).

Бресель і Еванс вийшли вперед з рахунком 3-2, вигравши п’ятий фрейм, а далі брейк 59 очок від Луки в шостому фреймі дав їм титул та перемогу.

Ріенн Еванс:

“Щоб перемогти в фінал з телевізійною трансляцією, мені знадобилося 22 роки. Я знаю, що Лука мене підтримував, але я граю вже давно, і це фантастично – отримати трофей і зіграти в такому фіналі разом з усіма великими гравцями. Вболівальники були фантастичними, і я отримала справжнє задоволення.

Участь в подібних турнірах та отримання визнання, на яке заслуговують жінки, і підтримка від найкращих гравців лише допоможе жінкам та грі. Сподіваюся, попереду ще буде багато всього. Більше та краще, – завжди сподіваюсь і вірю в майбутнє.”

Лука Бресель:

“Це була особлива нагода – зіграти на такому турнірі. Я з нетерпінням чекав цього, відтоді як тільки дізнався, що братиму участь в ньому.

Я завжди відчував, що у нас є гарні шанси виграти, тому що ми дійсно сильна команда. Якби ми грали трохи ближче до своїх звичайних стандартів, то могли б полегшити собі завдання.”