Гері Вілсон – переможець Welsh Open 2024!

Гері Вілсон виграв свій другий рейтинговий титул цього сезону, перемігши Мартіна О’Доннелла з рахунком 9-4 в фіналі Welsh Open 2024 у Лландидно.

Тепер Гері приєднався до Ронні О’Саллівана та Джадда Трампа як єдиних гравців, які виграли більш ніж один рейтинговий турнір цього сезону, і став 29-м гравцем в історії снукеру, який виграв три чи більше турнірів за свою кар’єру.

Головний приз в розмірі  £80 000 підняв Вілсона з 16-го на 12-е місце в світовому рейтингу та на четверте місце в річному рейтингу. Він також бере участь в боротьбі за кваліфікацію на World Masters of Snooker в Ер-Ріяді і гарний виступ на Players Championship 2024 міг би дати йому місце серед вісьми учасників цього нового турніру.

В кар’єрі Вілсона були часи, коли він втрачав впевненість у своїй неординарній техніці, але тепер він досяг рівня гарної постійності в своїй грі та віри у власні можливості. Часом цього тижня він грав неймовірно, особливо в півфінальному матчі з Джоном Хіггінсом, де він ще й зробив максимум.

Програючи з рахунком 6-2 після першої сесії, О’Доннелл виграв уривчастий перший фрейм вечірньої сесії, щоб скоротити розрив (6-3). Він мав явний шанс на перемогу і в десятому фреймі, але заробив лише 6 очок, перш ніж не забив червону кулю. Вілсон скористався цим та зробив брейк 100 очок (7-3).

Вілсон міг ще збільшити свою перевагу, але перерізав чорну кулю, коли вів в рахунку 22-16 в 11-му фреймі, на що О’Доннелл відповів брейком 85 очок (7-4). 12-й фрейм тривав 42 хвилини і дійшов до боротьби відіграшів на зеленій кулі. О’Доннелл потрапив у важкий снукер і двічі помилився, і після другого разу Вілсон отримав шанс забити зелену і коричневу кулі (8-4).

Боротьба невдовзі завершилась, оскільки О’Доннелл не зміг набрати очок в 13-му фреймі, а Вілсон виграв фрейм з брейком 43 очки.

Гері Вілсон:

“Я добре розпочав матч і хотів контролювати гру. Але все склалося не так, і мені довелося підлаштуватись і втриматись в грі. За ці роки я мав багато поганих результатів, і це змушує мене перемагати в таких матчах. Я знав, що маю докласти зусиль, щоб це зробити. Мої відіграші цього разу були гарними.

Я хочу більше вигравати, і буду продовжувати боротись. Сподіваюсь, що в мене залишилося ще багато років.

Треба віддати належне Мартіну, тому що він також пережив багато падінь в житті, і я знаю, які це відчуття. Він стійкий і продовжує боротися далі.”

Мартін О’Доннелл:

“Цього тижня я грав у чудовий снукер, тому показати таку гру, як сьогодні, – це розчарування. Я почувався добре на початку матчу, але потім почав помилятися на легких кулях і став нервувати. Я візьму для себе урок з цього матчу, і, сподіваюся, на мене чекають гарні речі в майбутньому.

Я грав дуже добре в усіх своїх матчах, окрім сьогоднішнього. У цій грі є злети та падіння, і просто потрібно продовжувати далі. Я вірю, що надалі в таких ситуаціях я зможу відігратись.”