Гері Вілсон другий рік поспіль перемагає на Scottish Open!

Гері Вілсон переміг Ноппона Сенкхама з Таїланду з рахунком 9-5, вигравши Scottish Open другий рік поспіль.

12 місяців тому Гері виграв свій перший рейтинговий титул тут, в Единбурзі. Тоді Вілсон розгромив Джо О’Коннора з рахунком 9-2 в фіналі. Цей перший тріумф Вілсона відбувся після 18 років напруженої роботи в якості професіонала, двох фінальних поразок і трьох поразок у півфіналах.

Цього року Вілсон не зміг скористатися імпульсом, отриманим завдяки його попередній перемозі. Вілсон відкрито зізнався, що мав проблеми зі своєю формою на ранніх стадіях турніру, але вийшов у фінал, де вже продемонстрував свій клас.

У півфіналі Вілсон був на грані вильоту, але таки заслужив місце в фінальному матчі. Йому знадобилося три снукери у вирішальному фреймі проти Чжоу Юелуна, і він здобув найдраматичнішу з перемог (6-5).

Сенкхам отримав поразки у своєму першому рейтинговому фіналі. Однак цей тиждень буде визначним для нього, адже він нарешті подолав бар’єр півфіналу після п’ятої спроби. На шляху до фіналу він переміг таких гравців, як Алі Картер і Джон Хіггінс. Тепер він має грошовий приз за друге місце в розмірі £35 000.

Другу сесію Вілсон почав з перевагою в рахунку 6-2. Коли гра почалася, брейк 81 очко ще збільшив розрив в рахунку (7-2). Сенкхам відповів брейками 132 і 97 очок (7-4). Наступний фрейм виграв Вілсон і максимально наблизився до перемоги в матчі (8-4).

Після перерви Сенкхам взяв 13-й фрейм, але це вже не допомогло. Вілсон зробив брейк 53 очки і в підсумку виграв матч.

Післяматчеве інтерв’ю Гері Вілсона

“Це – божевільна гра. Я абсолютно нічого не очікував цього тижня. Повільно, але впевнено я йшов до того моменту, де я справді дуже пишаюся собою. Я хотів знову зіграти в фіналі і зробити це так сильно, як я робив, коли був молодшим. Я відчував, що грав саме так.

Я відчув велике полегшення, коли здобув першу рейтингову перемогу, і подумав, що все, що трапиться після цього, мене вже не хвилює.

Є щось у певних місцях, де почуваєшся комфортно та щасливо. Я почувався так минулого року, і я відчуваю це знову тут. Здається, минув не рік, а лише кілька місяців.

Хочу віддати належне Ноппону. Він продемонстрував абсолютно неймовірну продуктивність в грі. Знаю, що це – його перший фінал. Я пам’ятаю свій перший фінал, і я почувався розгубленим. Забивати кулі так, як робить це він, – просто неймовірно. Не можна залишити биток ніде, окрім фк на борті, інакше він одразу заб’є довгу кулю.”

Післяматчеве інтерв’ю Ноппона Сенкхама

” Треба віддати належне Гері. В першій сесії він був дуже сильним, багато забивав і контролював усе за допомогою відіграшів. Я відчував сильний тиск, тому що він не помилявся і грав дуже гарно.

Я обіцяю, що одного дня повернуся. І маю щиро подякувати всім уболівальникам.”