Scottish Open 2023. День 5, 1/4 фіналу

В Единбурзі залишилось 8 претендентів на трофей імені Стівена Хендрі, – сьогодні день чвертьфіналів.

Матчі проходять в форматі до 5 перемог і учасники раунду отримають грошовий приз в розмірі £11 000.

Для Сандерсона Лама це перший рейтинговий чвертьфінал в кар’єрі.

15 грудня1/4 фіналу
14:00Чжоу Юелун5-4Стюарт Бінгем
не раніше16:00Гері Вілсон5-0Кріс Вейклін
21:00Сандерсон Лам3-5Ноппон Сенкхам
2100Джон Хіггінс5-3Том Форд

Джон Хіггінс вчетверте за свою кар’єру пройшов до півфіналу Scottish Open після перемоги над Томом Фордом з рахунком 5-3.

Джон намагається здобути перший титул на своєму домашньому турнірі, оскільки вже кілька разів був близький до завоювання трофею Стівена Хендрі. В 2016 і 2021 роках Хіггінс посів друге місце після Марко Фу та Луки Бреселя відповідно.

Хіггінс намагався знайти свою найкращу гру в попередньому раунді цього тижня, але не дивлячись на це він опинився за дві перемоги до титулу.

Початок матчу показав, що Хіггінс почав набирати форму, – Хігінс зробив брейки 132, 61 і 64 очок. Це дало йому перевагу в рахунку 3-1. Однак Форд доклав зусиль, щоб повернутися до боротьби.

Брейки 58, 56 і 99 очок допомогли Тому вигравти три фрейми поспіль і зрівняти рахунок 3-3. Хіггінс виграв боротьбу в сьомому фрейми, і брейк 71 очко у восьмому забезпечив йому перемогу в матчі (5-3).

Джон Хіггінс:

“Том тиснув на мене, щоб зрівняти рахунок 3-3. У мене не було чітких шансів, це були половинні шанси. Він кілька разів помилився в сьомому фреймі, який став важливим. Він міг виграти, але, на щастя, мені вдалося взяти фрейм і завершити матч.

Для мене це була велика перемога. Я кілька разів програвав Тому, і він ще покращився як гравець. Тепер він мислить не так, як це було в попередні роки. Він топовий гравець. Я знаю, що завтра ввечері мені доведеться добре зіграти.”

Наступним суперником для Хіггінса буде Ноппон Сенгкам.

Ноппон Сенгкам здобув перемогу над Сандерсоном Ламом з рахунком 5-3.

Сенгкам прагне вперше потрапити до фіналу рейтингового турніру, чотири рази програвши в півфіналах. Раніше він двічі зустрічався з Хіггінсом на Scottish Open: шотландець переміг в 2021 році, а таєць здобув перемогу в 2020 році.

Ноппон Сенгкам:

“Я ніколи не проходив в півфінал. Було б добре, щоб це відбулося завтра, якщо я зможу. Одна з моїх мрій – виграти трофей. Я сподіваюся, що одного разу зможу це зробити, не знаю коли.

Я вважаю, що Джон — найкращий гравець. Я сподіваюся, що завтра буде мій день, і я буду насолоджуватися грою. Я не знаю, що буде, але я буду посміхатися і боротися.”

Діючий переможець турніру Гері Вілсон розгромив з рахунком 5-0 Кріса Вейкеліна.

Вілсон показав чудовий брейкбілдінг, зробивши серії 68, 96, 118, 68 і 82 очок, причому два з них були спробами зробити максимум.

В півфіналі Гері гратиме з Чжоу Юелуном, який здобув нервову перемогу над Стюартом Бінгемом з рахунком 5-4.