Шон Мерфі – переможець рейтингового турніру Ліга Чемпіонату 2023

Шон Мерфі став переможцем першого турніру нового сезону!

Для Шона це третя рейтингова перемога за останні п’ять місяців та дванадцятий титул в кар’єрі.

Шон Мерфі переміг в фіналі Марка Вільямса і отримав головний трофей та грошовий приз у розмірі 33 000 фунтів стерлінгів.

Фінальний день розпочався з завершальної третьої стадії групового етапу. Мерфі завершив перший матч з нічиєї 2-2 проти Сяо Годуна, а потім переміг Кріса Вакеліна (3-1). Його третій матч проти Роберта Мілкінса завершився з рахунком 2-2, і цього вистачило, щоб Мерфі очолив групу та вийшов у фінал.

В іншій групі Марк Вільямс зіграв внічию 2-2 з Семом Крейгі, а потім переміг Цао Юйпена (3-1). Марку потрібно було перемогти Ноппона Сенхкама в своєму останньому груповому матчі, щоб фінішувати на першому місці в групі, і він здобув цю перемогу (3-1).

Фінал став грою в один бік. Мерфі зачистив стіл, починаючи з останньої червоної кулі, та виграв перший фрейм. Далі він зробив брейки 73 і 69 очок і в підсумку зробив рахунок 3-0. Для Марка Вільямса це міг би бути 25-й рейтинговий титул.

Післяматчеве інтерв’ю

Шон Мерфі:

“Я в захваті. Я і моя команда дуже наполегливо працювали, і ми знали, що це станеться. Три з останніх чотирьох фіналів, в яких я опинявся, я виграв. Я не впевнений, у чому секрет, але я роблю щось правильно. Мені дуже подобається ставити мету для себе. Досягти першого місця у світовому рейтингу — це те, чого я ніколи не досягав, але це в списку цілей, які я хотів би виконати цього сезону, і це був найкращий старт.”