Українські снукеристи прориваються в другий раунд кваліфікації до ЧС 2023

Антон Казаков

Антон Казаков, що завершує перший сезон в професійному турі, виграв свій матч першого раунду кваліфікації з рахунком 10-6. Суперником Антона був єгиптянин Мохамед Ібрагім. Мохамед посідає 117-е місце в світовому рейтингу.

Першу сесію свого матчу Антон завершив з рахунком 5-3. Казаков зміг зробити брейки 87 та 70 очок. В другій сесії Антон також зміг втримати перевагу та дійти до 10 перемог першим.

В другому раунді Антон Казаков отримав в суперники Марка Джойса. Матч між гравцями відбудеться 5 квітня о 16:30 та 6 квітня о 16:30.

Юліан Бойко

17-річний Юліан переміг пакистанця Мухаммеда Асіфа з рахунком 10-2 і вийшов у другий раунд кваліфікації до Чемпіонату світу.

Якщо Юліану вдастся потрапити в основну стадію Чемпіонату світу, – він зможе відновити свою участь в мейн-турі. Тож ще три перемоги відділяє його від цієї мети.

Дебют Бойка в кваліфікації до Чемпіонату світу відбувся ще в 2020 році, коли він став наймолодшим гравцем, який брав участь у цій події, в віці 14 років. Через кілька місяців він приєднався до професійного туру і став наймолодшим професіоналом в снукері. Однак минулого сезону участь Бойка в турі завершилась.

Змагаючись як любитель, Бойко виглядав доволі впевнено проти Асіфа. Першу сесії він завершив з суттєвою перевагою в рахунку 7-2, зробивши поміж іншим сенчурі 100 очок та брейк 55 очок.

В другій сесії було зіграно всього три фрейми, в яких Юліан зробив сенчурі 126 очок та брейк 86 очок.

Завдяки вражаючій перемозі Бойко здобув зустріч зі Стюартом Керрінгтоном у другому раунді. Матч між гравцями відбудеться 6 квітня о 12:00 та 21:00.

Враховуючи війну, що наразі триває в Україні, Бойко відчуває особливу мотивацію спробувати вибороти собі місце в Крусіблі та підняти прапор своєї рідної країни.

Юліан Бойко:

“Я мрію про велике. Я справді хочу потрапити в Крусібл, і оскільки я тепер любитель, то не відчуваю, що маю такий великий тиск. Моєму наступному супернику потрібні очки, щоб залишитися в турі, і це матиме значення.

Я дуже пишаюся тим, що всюди представляю свою країну, Україну. Я хочу підняти український прапор у Крусіблі. Потрапити туди було б мрією, і я справді сподіваюся, що зіграю на найкращому рівні.”

За матеріалами wst.tv