Марк Селбі – переможець WST Classic 2023

Марк Селбі виграв свій другий рейтинговий титул в цьому сезоні та 22-й у своїй кар’єрі. В фіналі WST Classic він переміг Пан Цзюньсюя з рахунком 6-2 в рідному місті Лестер.

Селбі зберіг свою найкращу гру для фінального матчу, – зробив три сенчурі та загалом був значно сильнішим за китайського снукериста Пан Цзюньсюя, який вперше опинився в рейтинговому фіналі. Марк забрав додому трофей та головний приз у розмірі £80,000. Крім цього перемога є знаковою ще й тому, що Селбі вперше в кар’єрі виграв рейтинговий титул у своєму рідному місті Лестер.

Марк приїхав на турнір, без гарантій на участь в Tour Championship 2023, що пройде наступного тижня, оскільки він посідав восьме місці в річному рейтингу, але його приголомшливий шлях до перемоги підняв його на третє місце. Тепер він прямує до Халла на фінальну подію серії Duelbits, а наступного місяця поїде в Крусібл, сповнений впевненості, і намагатиметься здобути п’ятий титул чемпіона світу.

Селбі залишається на восьмому місці в списку переможців рейтингових змагань. Але тепер Марк лише на одне місце відстає від Джадда Трампа та Ніла Робертсона, жоден з яких не додав перемог до свого списку цього сезону. Загалом Селбі виграв 19 із останніх 21 рейтингових фіналів. Він залишається другим в офіційному світовому рейтингу, але значно скорочує відставання від Ронні О’Саллівана.

23-річний Пан Цзюньсюй в 2020 році став професіоналом і був названий новачком року в першому сезоні. Протягом останніх двох місяців він зробив значний прорив, досягнувши свого першого рейтингового чвертьфіналу на German Masters, свого першого півфіналу на Welsh Open і тепер свого першого фіналу на рейтинговому турнірі. Талановитий Цзюньсюй отримав £35,000 та піднявся на 11 позицій в світовому рейтингу до 35-го місця.

У півфіналі Пан переміг Гері Вілсона з рахунком 5-4. Це був вирішальний матч для Вілсона, оскільки перемога принесла б йому місце в турнірі Tour Championship, а також місце серед топ-16 посіву в Крусібл.

Марк Селбі чудово розпочав фінал, зробивши брейки 104 і 138 і лідирував з рахунком 2-0. Пан виграв наступний фрейм із серією 75, а далі Селбі виграв четвертий фрейм і зробив брейк 120 в п’ятому (рахунок став 4-1). Шостий фрейм був на користь Пана, але в сьомому Селбі реалізував довгий удар на червоній кулі та в підсумку забрав цей фрейм. Останній переможний фрейм Селбі завершим з брейком 79 очок.

Марк Селбі:

“Я грав добре весь день, проти Джона Хіггінса в чвертьфіналі та Алі в півфіналі, а потім продовжив це і у фіналі. На тренуваннях я добре забивав кулі і було приємно перенести це на ігровий стіл. Навіть, коли я виграв English Open в грудні, я не робив такі гарні удари, як цього тижня. Сподіваюся, я зможу так точно грати і на Tour Chmapionship, а потім на Чемпіонаті світу. Я поїду до Шеффілда впевненим у своїх силах.”

За матеріалами wst.tv