Росс М’юр – чемпіон Європи!

Перемогою шотландця Росса М’юра завершився на Мальті чемпіонат Європи зі снукеру серед чоловіків. Після перемог Джека Борвіка на U-16 та Ліама Грема на U-21 “тартанові” тріумфували і в головному фіналі, де зустрілись два співвітчизника.

Зранку в півфіналах з однаковим рахунком 4:1 Росс М’юр переміг фінна Робіна Халла, а Майкл Коллумб – Росса Балмена.

27-річний М’юр, який шість років відіграв в мейн-турі, був явним фаворитом фіналу та здобув переконливу перемогу – 5:1. М’юр повертається в професіонали. Фінал був першим в історії чемпіонатів Європи суто шотландським, а М’юр – четвертим представником своєї країни після Грема Орна, Скотта Дональдсона та Кріса Тоттена, який виграв “Європу”.

Українець Юліан Бойко вже у 1/8 фіналу поступився Брендану О’Донохью. Супернику відомому, який свого часу рік відіграв у мейн-турі, а також виходив до фіналу чемпіонату Європи. Але непрохідним ірландець аж ніяк не виглядав. В перших двох фреймах Юліан втратив безліч шансів, але дуже прикро їх втратив. І на цьому сили покинули Юліана, який грав третій турнір поспіль. 0:4 – наступний і останній шанс повернутись до мейн-туру в цьому сезоні буде на Q School.