Стен Муді – переможець молодіжного чемпіонату WSF!

Англієць Стен Муді виграв в Сіднеї турнір WSF Junior Open та отримав місце в мейн-турі на найближчі два сезони.

16-річний Муді, який виглядає років на дванадцять, у фіналі розтрощив старшого на рік співвітчизника Ліама Пуллена. Перші чотири фрейми Пуллен взагалі не підходив до столу, набравши в них всього 23 очки. Лише за рахунку 4:0 Муді віддав супернику один фрейм, але вже наступний, шостий став заключним.

Брейк 54 очки (до речі, єдина півсотенна серія в фіналі), 5:1 – і Стен Муді виходить в мейн-тур. Єдиним гравцем, хто за весь турнір склав конкуренцію Муді, виявився Юліан Бойко, який поступився англійцю лише в контровому фреймі.

Трохи детальніше про виступ єдиного українця в Астралії…

Свою групу Юліан виграв без проблем. Не зустрів він спротиву і в 1/8 фіналу, перемігши автралійця 4:0.

2 лютого коли в Сіднеї була десята ранку, а в Києві лише година ночі, Юліан вийшов на гру 1/4 фіналу проти головного претендента на перемогу Ліама Дейвіса. І зустріч з валлійцем Бойко відіграв просто чудово.

Відразу повів 2:0, потім 3:1. Шостий фрейм витяг всі нерви з прихильників Юліана – зрозуміти, наприклад, чому Бойко став грати підставку в середину праворуч плантом, в результаті чого не влучив в кулю, дуже важко. Був ще один момент, коли Юліан втратив реальну можливість не доводити справу до контри.

Але 3:3, і важкий снукер від суперника в контрі. І вже 1:17. Але потім Юліан робить чудовий брейк 88 очок і виходить до півфіналу! А там на нього чекає 16-річний Стен Муді – головна юна надія всієї снукерної Англії.

Гра була рівна. Спочатку повів Муді – 1:0, потім Бойко – 2:1, зробивши брейк 75 очок. Потім знову англієць – 3:2 з брейком 86. Юліан зрівнює, ще один контровий фрейм за шість годин, але цього разу вирішальний брейк на рахунку суперника. 68 очок – Муді у фіналі. На жаль. На турнірі було чотири майже рівних гравця, виграти міг кожний.

Юліан Бойко вже розпочав свої виступи на дорослому чемпіонаті WSF. І розпочав з перемоги. Нагадаємо, що саме вихід в фінал цього турніру три роки тому призвів згодом до того, що Бойко потрапив до мейн-туру.

Перший суперник – 59-річний австралієць Майкл Г’ю не викликав серйозної небезпеки, але, попри те, виграв перший фрейм на чорній кулі – 63:61. Лише потім Юліан розігрався, виграв три фрейми поспіль, зробив брейки 60 – у третьому фреймі та 50 – у четвертому очок, і здобув першу перемогу – 3:1.

В іншій зустрічі 26-річний Санні Ван з Сінгапуру переміг 3:0 43-річного Джейсона Гастінгса з Австралії. В групі є ще й п’ятий гравець – 41-річний американець китайського походження Кай Вон. Саме з ним наступну гру проведе Юліан. Зустріч відбудеться у неділю о 5:00 ранку. Сергій Бойко повідомляє, що може бути ТБ-стіл.

Перші зустрічі сьогодні зіграли майже всі учасники – після серії відмов їх кількість складає 145. Досвід гри в мейн-турі, окрім Бойка, мають ще четверо: китаєць Гао Ян, який в 2020 році виграв WSF Junior Open, Ван Юйчень, який виступав в мейн-турі за Китай, а зараз – за Гонконг, а також англійці Харві Чандлер та Шон Меддокс. Ось ця п’ятірка разом з учасниками юнацького турніру Муді, Пулленом і Дейвісом і буде боротися за перемогу.

І в перший же день перший сенчурі турніру на рахунку Гао Яна – 108 очок!

Attachment