Владислав Вишневський – чемпіон України зі снукеру!

19-й чемпіонат країни завершився напередодні в київському БК «Лідер». Після важкого, насиченого повітряними тривогами та вимиканням світла першого дня, у другий зовнішні фактори вже не зашкодили нормальному проведенню чемпіонату.

Почався день з зустрічей 1/4 фіналу. І відразу – шалений камбек. Денис Хмелевський відверто невдало розпочав гру проти Андрія Клестова. Програв два стартових фрейми, поступався в третьому. Здавалось, що все завершиться з хвилини на хвилину. Але – це снукер. І сюжети в ньому можуть бути будь-які, самі непередбачувані. Денис зміг виграти фрейм в останній чорній кулі, в наступному фреймі зробити те ж саме, після чого в контрі зробити брейк 66 очок – найвищий на той час. Отже – 3:2, Денис Хмелевський у півфіналі.

В інших зустрічах Владислав Вишневський перемагає Дмитра Осипенка – 3:1, Петро Сидоренко – Юрія Смірнова з рахунком 3:0, а Матвій Лагодзинський – Юрій Семка. В цій грі Матвій вигравав 2:0, Юрій рахунок зрівняв, але в контрі наймолодший гравець чемпіонату виявився сильнішим. Як і в наступній зустрічі, коли в півфіналі Лагодзинський виграв у Сидоренка – 4:2. А справжнє шоу влаштували Вишневський та Хмелевський.

Денис, ніби продовжуючи зустріч з Клестовим, чудово розпочав і повів 3:0. Після третього фрейму Владислав, який вважав, що гра йде до трьох перемог, вже хотів привітати суперника з перемогою. Але від нього ж дізнався, що півфінальна зустріч триває до чотирьох перемог. І саме з цього моменту в грі настав перелом. Владислав фрейм за фреймом почав вирівнювати становище, а все, в підсумку, завершилось камбеком, ще «крутішим» від того, який влаштував перед цим Хмелевський в грі з Клестовим. 4:3 – Владислав вийшов в свій п’ятий і другий поспіль фінал чемпіонату України. І так само, як у Белфасті Марк Аллен, Владислав захистив здобутий рік тому титул.

Юному Матвію Лагодзинському, який на шляху до свого першого фіналу чемпіонату України виграв п’ять зустрічей з п’яти, на вирішальну гру не вистачило сил. Владислав переміг з рахунко м 4:1 і втретє, після перемог у 2018 та 2021 роках став чемпіоном України.