Райан Дей – переможець British Open 2022

Райан Дей – переможець British Open 2022

Валлієць Райан Дей виграв свій четвертий рейтинговий титул. В неділю в двох сесіях Дей здолав Марка Аллена 10-7. Після Риги, Гібралтару та Шут-ауту вочевидь це – найбільша його перемога.

Таким чином валлійський снукерист піднявся в топ-16 світового рейтингу, а також здобув право зіграти в турнірі Чемпіон Чемпіонів.

Райан Дей:

“Це дуже особливо. Це був фантастичний матч і більша його частину пройшла на високому рівні. Я відчував, що протягом гри ставав сильнішим. Можливість розділити цю мить біля столу із трофеєм разом із сім’єю – це чарівно.

Минулого вечора я хвилювався, що матч буде закінчено достроково на користь Марка, через те, наскільки погано я грав у півфіналі. Але я добре відпочив, змінив своє ставлення до гри і грав набагато краще.

За останні кілька років я зазнав жахливих поразок і грав жахливі матчі. Мені було цікаво, чи наближається вже кінець. Але така перемога дає мені можливість ще принаймні пару років побути з києм у руках. І, сподіваюся, попереду буде ще більше таких здобутків. Перемога на такому великому турнірі одразу піднімає гравця в рейтингах, і мені потрібно це використати.

Моя дружина вже забронювала відпустку в Нью-Йорку в грудні, тож 100 000 фунтів стерлінгів прийшли вчасно!”

Марк Аллен:

“Я знаю, як важко вигравати турніри. Топ-гравці роблять це так, що все виглядає легко, але це не так. Тож вся честь Райану, тому що минуло багато часу, відколи він перемагав на великих турнірах. Я помилився на синьому за рахунку 7-7. Після цього він зробив великі брейки і гарно завершив матч. У мене були шанси, але я не грав достатньо добре.

Райан сам сказав, що вчора ввечері йому було дуже важко в півфіналі (обігравши Роббі Вільямса 6-5), але я знав, що сьогодні він зіграє краще. Перша сессія сьогодні була на дуже високому рівні. На вечірній сессії він продовжив таку ж гру, а я – не зміг.”

Марк Аллен схуд протягом літа на 25кг:

“Я відчуваю, що тепер у мене краще розставлені пріоритети. Я зробив це більше для свого життя, аніж для свого снукеру. Але якщо це також допоможе моїй грі, то – чудово. Я стаю здоровішим, бо хочу бути поруч зі своєю родиною.”