Завершився перший етап Ліги Чемпіоншип

Завершився перший етап Ліги Чемпіоншип

В останній день першого кола Championship League до столу вийшли відразу три новачки туру. Враження вони справили різне, при чому не тільки між собою, а й від себе в різних зустрічах.

Бельгієць Жульєн Леклер, один з тих, на кого я покладав надії, почав у восьмій групі з бадьорої нічиї з самим Джеком Лісовскі, ще й брейк 92 очки у другому фреймі зробив. Але потім бельгієць підхопив «синдром Казакова» – це коли на емоціях добре розпочинаєш турнір, чудово граєш з лідером групи, але потім сил не вистачає і, як підсумок, поразки від більш слабких гравців.

Як у Казакова після перемоги над Фордом далі були поразки від Вейкліна та Бернса, так само і Леклер після нічиї з Лісовскі поступився спочатку Марку Джойсу – 1:3, а потім і Майклу Вайту – 0:3. Леклер посів останнє місце, а ось третім став Лісовскі. При чому Джек переміг Майкла Уайта, до останнього претендував на вихід з групи, але поразка в заключній грі від Джойса – 1:3, і лише 1000 очок. Уайт та Джойс виграли по дві зустрічі при одній поразці, краща різниця фреймів (7:3 проти 6:5) принесла перемогу в групі Майклу Вайту.

В 12-й групі підібралась досить дивна компанія. Марк Аллен, Стюарт Керрінгтон та відразу два новачки – Хіманшу Хрітіш Джейн та Дженсон Кендрік. Боротьби за перше місце при такому складі не вийшло зовсім: Аллен легко виграв всі три зустрічі. А ось далі цікаво. Джейн, мабуть один з найзагадковіших персонажів цього сезону, розгромив 3:0 Керрінгтона, зіграв внічию з Кендріком та посів друге місце. На рахунку Кендріка дві нічиї і третє місце. Дебютанти взяли перші очки. А ось Керрінгтон з однією нічиєю замкнув групу.

Перше коло завершено. Фаворити (перші сіяні) виграли 19 груп з 32. Вісім перемог у тих, хто був сіяний другим, чотири – у третіх номерів, і лише один четвертий номер, до того ж аматор Деніел Велш зміг пробитись у друге коло.

Фінальна частина починається в понеділок (наступні три дні будуть віддані під кваліфікацію European Masters). 32 учасника другого кола в восьми групах визначать учасників третього, півфінального кола. Ще дві групи по чотири і переможці зійдуться у фіналі. Нагадаю, що минулого року цей марафон виграв Девід Гілберт, який і досі продовжує виступ у турнірі.

Склади груп другого кола:
25 липня.
F. Лу Нін, Стівен Магвайр, Аарон Хілл, Марк Вільямс
Е. Лю Хаотянь, Джіммі Робертсон, Майкл Джадж, Хоссейн Вафеї
26 липня
С. Джеймі Джонс, Джордан Браун, Бен Вулластон, Стюарт Бінгем
Н. Роберт Мілкінс, Девід Гілберт, Сяо Годун, Майкл Вайт
27 липня
А. Пан Цзюньсу, Алі Картер, Юань Сицзюнь, Ронні О’Салліван
D. Гері Вілсон, Марк Аллен, Чан Бінюй, Чжао Сіньтун
28 липня
В. Джеймі Кларк, Кріс Вейклін, Деніел Велш, Лука Бресель
G. Ентоні Хемілтон, Ріккі Волден, Елліот Слессор, Шон Мерфі.