Сезон стартував з Ліги Чемпіоншип

Сезон стартував з Ліги Чемпіоншип

Вчора розпочався новий снукерний сезон. Сезон, в якому Україну буде представляти другий професіонал в історії нашої країни Антон Казаков.

Сезон розпочався з досить дивної історії. Було відсторонено від гри в мейн-турі Танавата Тірапонгпаїбуна. Як заявили в WST, «через невирішені серйозні дисциплінарні питання», що відносяться до 2015 року. Чому в такому разі Танавата допустили до Азійського QSchool – не зовсім зрозуміло. Так, чи інакше, але місце тайця було віддано Асджаду Ікбалу з Пакистану.

Тим часом в Лестері стартувала Ліга Чемпіоншип. 128 гравців розбиті на 32 групи, в котрих учасники грають по колу зустрічі до 3 перемог, але за рахунку 2:2 оголошується нічия. Грають по дві групи в день, далі йде лише переможець. Антон Казаков грає в четвер, його суперниками будуть Том Форд, Кріс Вейклін та Ян Бернс. Перші дві групи вже відіграли.

13 групу виграв ірландець Аарон Хілл. І це трохи несподівано. Молодий ірландець переміг з рахунком 3:0 Крейга Стедмена та зіграв внічию з Девідом Грейсом й Беном Хенкорном. Грейс також зробив дві нічиї, але у Стедмена виграв 3:1. «Зайвий» програний фрейм лишив Грейса на другому місці. Хенкорн з трьома нічиїми на третій сходинці. Стедмен з однією нічиєю і двома поразками замкнув групу.

В 24-й групі Роберт Мілкінс та Енді Хікс розпочали з двох перемог, після чого зіграли між собою внічию. Оскільки Мілкінс виграв свої зустрічі з загальним рахунком 6:1, а Хікс – 6:2, то в наступне коло вийшов «Молочар». Сендерсон Лем та Алан Тейлор програли по дві зустрічі, в зустрічі між ними переміг Лем, який зайняв третє місце, Тейлор – останній.