Кваліфікація до Чемпіонату світу: два раунди позаду

Кваліфікація до Чемпіонату світу: два раунди позаду

Головною подією п’ятого дня кваліфікації для нас, безумовно, була зустріч Юліана Бойка з Девідом Грейсом. При чому, як мені здається, Юліану було важливо не так обов’язково виграти, як показати достойну гру. Цей чемпіонат світу був для нашого гравця своєрідним «випускним іспитом», і треба було показати, в тому числі керівництву WST, все, чому Бойко навчився за ці два сезони.

Виграти у дуже серйозного суперника не вийшло, хоча всі шанси для цього були, а ось гру на чемпіонаті світу Юліан показав дуже й дуже непогану. Сенчурі в першому колі, сенчурі в другому, лише один удар, який відділив українця від контри в грі з Грейсом. Все це надихає.

Враховуючи весь комплекс обставин, за ці дні Юліан дуже серйозно підвищив шанси на отримання уайлд-кард. Ну а якщо ні, то з такою грою Бойко може бути серед фаворитів Q School. Хоча, є всі підстави вважати, що в цьому році склад цього відбіркового турніру буде ще сильнішим, ніж в попередні роки.

Наприклад, вибув з мейн-туру такий відомий гравець, як Ендрю Хіггінсон. Для того, аби продовжити професійну кар’єру, Хіггінсону було треба просто виграти у не маючого зараз професійного статусу Деніела Велша. Але переміг саме валлієць та вибив Ендрю з туру.

За підсумками п’ятниці, окрім Бойка та Хіггінсона вибули з туру також Стівен Холлуорт, Ешлі Карті, Пітер Девлін, Джеймі Вілсон та Кен Доерті. Щодо Кена, який, до речі, мабуть найбільше зі всього туру підтримує Україну, то він під «захистом» «вічного» уайлд-кард, але питання, чи є сенс ірландцю продовжувати кар’єру. Найджел Бонд, до речі, вирішив завершити виступ у мейн-турі.


В Шеффілді чотирма зустрічами добігло до кінця друге кваліфікаційне коло чемпіонату світу. Відсотків на 90 визначились прізвища гравців, які не змогли втриматись у мейн-турі.
Отже. Залишають тур Шон Меддокс, Стівен Хендрі, Юліан Бойко, Зак Шорті, Джеймі Вілсон, Фарах Аджайб, Лі Вокер, Пітер Девлін, Аарон Хілл, Бен Хенкорн, Чжао Цзяньбо, Кен Доерті, Найджел Бонд, Стівен Холлуорт, Фергал О’Брайен, Ешлі Карті, Ендрю Хіггінсон, Санні Акані, Мартін О’Доннелл.

Ще вісім гравців зараз не входять до топ-64, але чотири з них збережуть професійну ліцензію за рейтингом одного сезону. В цій кваліфікації зараз попереду Ешлі Хьюгілл – 35 000, Гао Ян и Алан Тейлор – по 33 000, Майкл Холт – 31 000. На виліт прямо зараз стоять Курт Мафлін, Рорі Маклауд, Зімон Ліхтенберг та Лукас Клекерс. В найкращому положенні норвежець Мафлін, якому достатньо просто виграти у Девіда Ліллі. А ось іншим трьом гравцям для збереження місця в мейн-турі необхідно виходити в фінальну частину чемпіонату світу.

Вкрай хиткі позиції у Стюарта Керрінгтона, який займає 64-у сходинку, але вже вибув з чемпіонату світу. Перемога в третьому колі Холта або Мафліна – і Керрінгтон втрачає професійний статус. Є проблеми також у Тяня Пенфея та Меттью Стівенса, але вони продовжують грати на турнірі.